Waarom Water & Maritime?

Nederland staat op het gebied van handel en industrie aan de wereldtop. We verdienen veel van ons geld in het buitenland, maar onze toppositie is niet vanzelfsprekend. We zullen concurrerend moeten blijven. Alleen dan is duurzame economische groei mogelijk. De Sustainable Urban Delta, Nederland als voorbeeldland.

Wateruitdagingen oplossen om de wereld welvaart te verhogen, dat is waar Water & Maritime aan werkt. Door sterke verstedelijking, groei van de wereldbevolking en klimaatveranderingen groeit continu de wereldwijde waterproblematiek. Nederland is sterk in het vinden van innovatieve en duurzame oplossingen voor vraagstukken in de deelsectoren Water-, Delta- en Maritieme technologie. Nederlanders hebben een onlosmakelijke verbinding met water. De wereld weet dit en dat geeft een voorsprong om onze sterke handelspositie uit te bouwen. De watersector is landelijk gezien niet de grootste maar heeft wel een sterk verbindend karakter. Het onderzoeksbureau Ecorys heeft de marktgroei van de sector in beeld gebracht in de Nederlandse Water Monitor. 27-05-2015, Gorinchem. Portretten van de Topteam en Kernteam voorzitters van Topsector Water. Foto: Bastiaan Heus

Hoe werkt Water & Maritime?

Om tot het beste ondernemingsklimaat te komen verbindt de Gouden Driehoek van de drie deelsectoren zich binnen Water & Maritime. Deze wordt gevormd door alle partijen binnen de watersector, waarbij iedereen dus ook ambassadeur is van het gedachtegoed en de manier van werken.
Onze kennis en kunde moeten leiden tot kassa. Of ook wel de 3 p’s: ‘proof of principle’ en ‘proof of practice’ leiden tot ‘proof of market’. De betrokken partijen dragen hieraan bij vanuit hun expertise en het Topteam zorgt voor versnelling van het proces tussen de p’s. Naast het bevorderen van innovaties richt Water & Maritime zich op intensivering van onze branche wereldwijd door het Kernteam Water Internationaal, zoals bijvoorbeeld bij handelsmissies, en op Human Capital, om nieuwe experts en talenten te boeien en binden.

Hoe doe je mee?

Wil jij gebruik maken van Water & Maritime? Zoek je meer kennis, wil je een gerichtere doelgroep benaderen in het buitenland, blijft subsidie uit, kan je nergens je vragen kwijt, heb je een nieuw product dat binnen onze thema’s past? Als jij een innovatief idee hebt, of een innovatief product of dienst levert in de watersector dan kunnen we jou helpen om verder te ontwikkelen. Iedereen ambassadeur van de watersector dat is immers een van de ambities. Mail ons of vindt de geschikte kandidaat per vraag op de leden pagina.

Interessante andere sites zijn: www.Topsectoren.nl, www.HollandTrade.com, www.NML.com, www.DutchWaterSector.com, www.TKIWatertechnologie.nl en  www.TKIDeltatechnologie.nl.