Topsector Water & Maritiem werkt aan wateruitdagingen om de welvaart te verhogen.

Vijf kernteams met leden uit de gouden driehoek zorgen voor ondersteuning van de innovatieve ondernemer. Wij (a) geloven in de Innovatiekracht van Nederland, (b) leveren oplossingen voor een evenwichtiger klimaat, (c) sturen maatschappelijk onderzoek mede langs ‘De Blauwe Route‘ en (d) verdiepen per sector in 25 innovatie thema’s.

Water werkt!

Onze kernteams

Deltatechnologie

De helft van de wereldbevolking leeft nu al in delta’s, kust- en riviergebieden en naar verwachting zal het percentage in 2050 zelfs oplopen tot zeventig procent. Nederland heeft een sterke reputatie op dit gebied en wordt wereldwijd gevraagd voor duurzame oplossingen.

Watertechnologie

Nederland is het maritieme centrum van Europa en bezit één van de sterkste en meest complete maritieme clusters ter wereld. Die sterke positie is mogelijk door een veelzijdige maritieme industrie, een zeer diverse vloot van zeeschepen, de grootste binnenvaartvloot van Europa en grootste havencapaciteit van de wereld.

Schoon water met minimale druk op onze leefomgeving. Nederlandse innovaties in drinkwater, industriewater en het zuiveren en hergebruiken van afvalwater is van het hoogste niveau. Het biedt wereldwijd oplossingen voor de groeiende wateruitdagingen.

Nederlandse watersector positioneren als wereldwijde ‘Centre of Expertise’ en zo onze internationale handelspositie versterken. Het kernteam werkt samen tussen overheid en bedrijven voor internationale handelsbevordering.

Het zijn bevlogen mensen die de watersector vooruit helpen. Menselijk kapitaal is van onschatbare waarde. Om aan de wereldtop te blijven, zijn nieuwe experts hard nodig. Een leven lang leren is een van de thema’s.